Kasvuyritys Quuppa nappasi arvostetun Great Place to Work -tunnustuksen koronasta huolimatta

Kasvuyritys Quuppa nappasi arvostetun Great Place to Work -tunnustuksen koronasta huolimatta

Voimakkaassa kasvuvaiheessa oleva Quuppa on kehittänyt innovatiivisen sisätilapaikannusteknologian, jolla voidaan seurata halutun kohteen liikkeitä reaaliajassa. Kasvun lisäksi yritys on onnistunut erinomaisen työntekijäkokemuksen ja luottamukseen perustuvan yrityskulttuurin luomisessa, minkä vuoksi sille myönnettiin juuri kansainvälinen Great Place to Work -sertifiointi.

Sisätilapaikannukseen erikoistunut Quuppa on alansa johtava toimija. Yrityksen paikannusjärjestelmien kautta voi analysoida materiaalien, ihmisten ja työkalujen liikkeitä jopa muutaman senttimetrin tarkkuudella. Quupan kumppanit kehittävät sovelluksia esimerkiksi urheilutilastointiin, sairaalan potilasseurantaan ja tehdaslaitteiden jäljittämiseen. Vuonna 2012 perustettu kasvuyhtiö työllistää yli 50 ihmistä viidessä eri maassa ja panostaa erityisesti tiimihenkeen.

Yritykselle myönnettiin 11.2.2021 kansainvälinen Great Place to Work -sertifiointi, joka on työntekijöiden organisaatiolle antama tunnustus hyvän työpaikan rakentamisesta. GPTW:n Trust Index -kyselyn perusteella työntekijät pitävät työpaikkaa eri kriteerien pohjalta hyvänä, ja yritys on oikeutettu tunnustukseen. Sertifioinnin saaminen etenkin koronapandemian keskellä viestii osaltaan terveestä työympäristöstä ja yrityskulttuurista.

Luottamus tärkeintä työntekijäkokemuksessa

Tutkimustuloksissa korostuu vahva luottamus johtoon. Quuppalaiset kokevat, että heihin uskotaan ja heidän osaamistaan arvostetaan, mikä näkyy asiakkaille asti. Johtamisen lisäksi tuloksissa painottuvat hyvin myönteisinä yrityksen yhteisöllisyys, tiimityö ja avoin viestintä. Kollegoihin ja tuen saamiseen luotetaan sekä siihen, että kaikki kantavat kortensa kekoon. Tärkeäksi etenkin haastavina aikoina nousee se, että henkisestä jaksamisesta huolehditaan ja oikeasti kysytään, miten voidaan.

Luottamus näkyy myös siinä, että jokaisen annetaan löytää parhaat puolensa ja työtehtävät muotoutuvat yksilöllisesti osaamisen ja mieltymysten mukaisesti. Jo lähes alkumetreiltä asti yrityksessä mukana ollut Ville Norra on tästä hyvä esimerkki. Creative Director -tittelin lisäksi hän kantaa tuotepäällikön vastuuta ja suunnittelee ja kehittää käyttäjäkokemusta.

”Itse olen saanut kokeilla ja oppia vuosien varrella montaa eri asiaa ja määritellä roolini sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. En ole vielä kertaakaan miettinyt, että tulen töihin koska saan siitä palkkaa, vaan ajattelen aina, että tulen tänne koska työ on kivaa”, Norra sanoo.

Quupan reilu yhteishenki on kantanut pitkälle myös pandemian edellyttämissä etätöissä. Tiimien sisäisiä prosesseja on kehitetty yhdessä, ja yrityskulttuuriin kuuluu vahvasti viljelty teekkarihuumori.

Kansainvälinen mutta ihmisläheinen

Quuppa on tähdännyt kansainvälisille markkinoille heti alusta alkaen ja valtaosa sen asiakkaista on ulkomailta. Kasvu on ollut tasaista kaikilla markkinoilla. Yrityksellä on toimistot Espoon Keilaniemen lisäksi Washingtonissa, Sydneyssä, Dubaissa, Shanghaissa sekä Shenzhenissä ja sen ekosysteemiin kuuluu globaalisti yli 200 kumppania.

Kehitykseen tähtäävä yritys panostaa erityisesti rekrytointiin ja onnistuneeseen työnhakukokemukseen. Quuppa täydensi tiimiään viime vuoden aikana noin 10 työntekijällä ja tänä vuonna on suunnitteilla rekrytoida saman verran lisää. Henkilöstöstä löytyy diversiteettiä sekä ikä- että sukupuolijakaumasta kuin kansallisuuksista, joita on yhteensä lähes 10.

Kasvua yhdessä yrityksen kanssa

Etenkin nuoria osaajia kiinnostaa uudella alalla toimiva innovatiivinen teknologiayritys, jossa pääsee aidosti vaikuttamaan tavoitteisiin ja kasvamaan yrityksen kanssa. Kiinnostusta lisää se, että yrityksen virallinen kieli on englanti.
”Monikulttuurisuus tuo mukanaan monia etuja ja avartaa katsontakantaa. Quupan organisaatiorakenne on myös ihanan tasainen, keneltä vain voi mennä kysymään neuvoa”, venäläinen Diana Bobkova, joka aloitti hiljattain Quupan tuotehallinnossa Junior Product Managerina, kertoo.

Huhtikuun lopussa GPTW listaa Suomen parhaat työpaikat henkilöstömäärän mukaan kolmessa eri kokoluokassa: suurissa, keskisuurissa ja pienissä. Listasijoja odotetaan Quupassa jo jännityksellä, koska vertailuarvot saman kokoluokan yrityksiin näyttävät todella hyviltä.

”Uskon, että monia houkuttelee avoin kulttuurimme, jossa huumori kukkii. GPTW-sertifiointi kiteyttää mielestäni juuri olennaisen, tämä on mahtava paikka olla töissä”, Ville Norra summaa.

Lisätietoja:
Katriina Lahti, People Manager, Quuppa

Puhelin +358 50 520 7085

Sähköposti katriina.lahti@quuppa.com

Quuppa on johtava reaaliaikaisten paikannusjärjestelmien (RTLS) ja sisätilojen paikannusjärjestelmien (IPS) teknologiatoimittaja. Yrityksen perusti kokeneiden insinöörien ja tutkijoiden tiimi vuonna 2012. Quuppa Intelligent Locating System™ tarjoaa täyden teknologiaympäristön uusille paikannuspalveluille ja -ohjelmille. Kaikille toimialoille sopiva ratkaisu on luotettava, monipuolinen, skaalautuva sekä kustannustehokas. Avoin sovellusliittymä tekee alustan käyttöönotosta nopeaa ja helppoa. Yrityksen ekosysteemiin kuuluu maailmanlaajuisesti yli 200 kumppania, jotka toimittavat Quuppa-alustan avulla tarkkoja paikannusratkaisuja lukuisille yrityksille eri toimialoilla, ml. teollisuus ja logistiikka, vähittäiskauppa, terveydenhuolto, urheilu, lainvalvonta ja turvallisuus. Tutustu meihin tarkemmin osoitteessa https://quuppa.com/.

Share:

Get Latest updates on Location Technologies! 👇

By providing the information, you agree to Quuppa’s Privacy Policy

Get Our Customer Success Stories eBook for Indoor Positioning in Industry 4.0

Success Stories ebook

Real Stories. Real Results.

By providing the information, you agree to Quuppa’s Privacy Policy